7 Ayetler, 7 Ayet Vardır ki Gök Yere İnse
7 Ayetler, nakledilen bir rivayete göre "7 ayet vardır ki gök yere inse bunu okuyan kurtulur". Rivayette bahsi geçen 7 Ayetleri aşağıda bulabilirsiniz.

Muaz bin Cebel’den nakledildiği iddia edildiğine göre 7 ayet vardır ki gök yere inse bunu okuyan kurtulur.
Mauz bin Cebelden nakledilen işte o 7 ayetler
İşte o 7 Ayetler ve 7 Ayeti Kerime
- Yunus Suresi 107
- Ankebut Suresi 60
- Zümer Suresi 38
- Tevbe Suresi 51
- Hud Suresi 6
- Fatır Suresi 2
- Hud Suresi 56
Ayetlerin Hikmeti, Sırları
Ali (r.a)’den nakledilen rivayete göre;
Kim bu 7 ayeti ve 7 ayetleri sabah, akşam okursa Allah o kişiye bütün düşmanlardan, hasetçilerden ve hilelerden korur. Yapılan tüm tuzaklar boşa çıkar. Allah onu koruması, kendi himayesine alır.
7 Ayet – 7 Ayetler
1- Yunus Suresinin 107. ayeti
Yunus Suresi 107 Türkçe:
Eğer Allah sana herhangi bir zarar verecek olursa, bil ki onu, O’ndan başka giderebilecek yoktur. Eğer sana bir hayır dilerse, O’nun lütfunu engelleyebilecek de yoktur. O, bunu kullarından dilediğine eriştirir. O, çok bağışlayıcıdır, çok merhamet edicidir.
Yunus Suresi 107 Arapça Okunuşu:
Ve-in yemseska(A)llâhu bidurrin felâ kâşife lehu illâ hu(ve)(s) ve-in yuridke biḣayrin felâ râdde lifadlih(i)(c) yusîbu bihi men yeşâu min ‘ibâdih(i)(c) vehuve-lġafûru-rrahîm(u)
Yunus Suresi 107 Arapça:
وَاِنْ يَمْسَسْكَ اللّٰهُ بِضُرٍّ فَلَا كَاشِفَ لَهُٓ اِلَّا هُوَۚ وَاِنْ يُرِدْكَ بِخَيْرٍ فَلَا رَٓادَّ لِفَضْلِه۪ۜ يُص۪يبُ بِه۪ مَنْ يَشَٓاءُ مِنْ عِبَادِه۪ۜ وَهُوَ الْغَفُورُ الرَّح۪يمُ
2- Ankebut Sûresinin 60. âyeti
Ankebût Sûresinin 60 Türkçe:
Nice canlılar vardır ki, rızıklarını taşımazlar (yiyecek biriktirmezler). Onları da sizi de Allah rızıklandırır. O, hakkıyla işitendir, hakkıyla bilendir.
Ankebût Sûresinin 60 Arapça Okunuşu:
Vekeeyyin min dâbbetin lâ tahmilu rizkaha(A)llâhu yerzukuhâ ve-iyyâkum(c) vehuve-ssemî’u-l’alîm(u)
Ankebût Sûresinin 60 Arapça:
وَكَاَيِّنْ مِنْ دَٓابَّةٍ لَا تَحْمِلُ رِزْقَهَاۗ اَللّٰهُ يَرْزُقُهَا وَاِيَّاكُمْۘ وَهُوَ السَّم۪يعُ الْعَل۪يمُ
3- Zümer Suresinin 38. âyeti
Zümer Sûresinin 38 Türkçe:
Andolsun, eğer onlara, “Gökleri ve yeri kim yarattı?” diye sorsan elbette, “Allah”, derler. De ki: “Peki söyleyin bakalım? Allah’ı bırakıp da ibadet ettikleriniz var ya; eğer Allah bana herhangi bir zarar dokundurmak isterse, onlar Allah’ın dokundurduğu zararı kaldırabilirler mi? Yahut Allah bana bir rahmet dilese, onlar O’nun rahmetini engelleyebilirler mi?” De ki: “Allah bana yeter. Tevekkül edenler ancak O’na tevekkül ederler.”
Zümer Sûresinin 38 Arapça Okunuşu:
Vele-in seeltehum men ḣaleka-ssemâvâti vel-arda leyekûlunna(A)llâh(u)(c) kul eferaeytum mâ ted’ûne min dûni(A)llâhi in erâdeniya(A)llâhu bidurrin hel hunne kâşifâtu durrihi ev erâdenî birahmetin hel hunne mumsikâtu rahmetih(i)(c) kul hasbiya(A)llâh(u)(s) ‘aleyhi yetevekkelu-lmutevekkilûn(e)
Zümer Sûresinin 38 Arapça:
وَلَئِنْ سَاَلْتَهُمْ مَنْ خَلَقَ السَّمٰوَاتِ وَالْاَرْضَ لَيَقُولُنَّ اللّٰهُۜ قُلْ اَفَرَاَيْتُمْ مَا تَدْعُونَ مِنْ دُونِ اللّٰهِ اِنْ اَرَادَنِيَ اللّٰهُ بِضُرٍّ هَلْ هُنَّ كَاشِفَاتُ ضُرِّه۪ٓ اَوْ اَرَادَن۪ي بِرَحْمَةٍ هَلْ هُنَّ مُمْسِكَاتُ رَحْمَتِه۪ۜ قُلْ حَسْبِيَ اللّٰهُۜ عَلَيْهِ يَتَوَكَّلُ الْمُتَوَكِّلُونَ
4- Tevbe Suresinin 51. âyeti
Tevbe Sûresinin 51 Türkçe:
De ki: Allah’ın bizim için yazdığından başkası bize asla erişmez. O bizim mevlâmızdır. Onun için müminler yalnız Allah’a dayanıp güvensinler.
Tevbe Sûresinin 51 Arapça Okunuşu:
Kul len yusîbenâ illâ mâ keteba(A)llâhu lenâ huve mevlânâ(c) ve’ala(A)llâhi felyetevekkeli-lmu/minûn(e)
Tevbe Sûresinin 51 Arapça:
قُلْ لَنْ يُص۪يبَنَٓا اِلَّا مَا كَتَبَ اللّٰهُ لَنَاۚ هُوَ مَوْلٰينَاۚ وَعَلَى اللّٰهِ فَلْيَتَوَكَّلِ الْمُؤْمِنُونَ
5- Hud Suresinin 6. âyeti
Hûd Sûresinin 6 Türkçe:
Yeryüzünde hiçbir canlı yoktur ki, rızkı Allah’a ait olmasın. Her birinin (dünyada) duracakları yeri de, (öldükten sonra) emaneten konulacakları yeri de O bilir. Bunların hepsi açık bir kitapta (Levh-i Mahfuz’da yazılı)dır.
Hûd Sûresinin 6 Arapça Okunuşu:
Vemâ min dâbbetin fî-l-ardi illâ ‘ala(A)llâhi rizkuhâ veya’lemu mustekarrahâ vemustevde’ahâ(c) kullun fî kitâbin mubîn(in)
Hûd Sûresinin 6 Arapça:
وَمَا مِنْ دَٓابَّةٍ فِي الْاَرْضِ اِلَّا عَلَى اللّٰهِ رِزْقُهَا وَيَعْلَمُ مُسْتَقَرَّهَا وَمُسْتَوْدَعَهَاۜ كُلٌّ ف۪ي كِتَابٍ مُب۪ينٍ
6- Fatır Suresinin 2. âyeti
Fâtır Sûresinin 2 Türkçe:
Allah, insanlar için ne rahmet açarsa, artık onu tutacak (engelleyecek) yoktur. Neyi de tutarsa, bundan sonra onu gönderecek yoktur. O, mutlak güç sahibidir, hüküm ve hikmet sahibidir.
Fâtır Sûresinin 2 Arapça Okunuşu:
Mâ yeftehi(A)llâhu linnâsi min rahmetin felâ mumsike lehâ(s) vemâ yumsik felâ mursile lehu min ba’dih(i)(c) vehuve-l’azîzu-lhakîm(u)
Fâtır Sûresinin 2 Arapça:
مَا يَفْتَحِ اللّٰهُ لِلنَّاسِ مِنْ رَحْمَةٍ فَلَا مُمْسِكَ لَهَاۚ وَمَا يُمْسِكْۙ فَلَا مُرْسِلَ لَهُ مِنْ بَعْدِه۪ۜ وَهُوَ الْعَز۪يزُ الْحَك۪يمُ
7- Hud Suresinin 56. âyeti
Hud Suresinin 56 Türkçe:
“İşte ben, hem benim, hem sizin Rabbiniz olan Allah’a dayandım. Yeryüzünde bulunan hiçbir canlı yoktur ki, Allah, onun perçeminden tutmuş olmasın.[275] Şüphesiz Rabbim dosdoğru bir yol üzerindedir.”*
Hud Suresinin 56 Arapça Okunuşu:
İnnî tevekkeltu ‘ala(A)llâhi rabbî verabbikum(c) mâ min dâbbetin illâ huve âḣiżun binâsiyetihâ(c) inne rabbî ‘alâ sirâtin mustekîm(in)
Hud Suresinin 56 Arapça:
اِنّ۪ي تَوَكَّلْتُ عَلَى اللّٰهِ رَبّ۪ي وَرَبِّكُمْۜ مَا مِنْ دَٓابَّةٍ اِلَّا هُوَ اٰخِذٌ بِنَاصِيَتِهَاۜ اِنَّ رَبّ۪ي عَلٰى صِرَاطٍ مُسْتَق۪يمٍ
Ayetlerin Hikmet ve Sırları
Hz Ali (r.a)’den nakledilen bir rivayete göre;
Her kim bu 7 ayeti ve 7 ayetleri sabah ve akşam okur ise Allah o kişiye zamanın bütün düşmanlarından, hasetçilerinden ve hilelerinden korur. Onun için yapılan tüm tuzaklar yok olur. Allah onu kendi himayesine alır.
Hz. Ali’den rivayet edilen söz konusu olan 7 ayet’ler 7 ayetler şunlardır:
7 Ayet Vardır ki Gök Yere İnse Bunu Okuyan Kurtulur Ayetleri;
7 Ayeti Kerime
- Tevbe, 9/51
- Enam, 6/17
- Hud, 11/6
- Hud, 11/56
- Ankebut, 29/60
- Fatır, 35/2
- Zümer, 39/38
Ancak şunu söylemek gerekiyor 7 Ayeti Kerime rivayetinin herhangi bir sahih kaynağını bulamadık.
Daha Fazlası
- Peygamberimizin Cariyesi Mariye
- İslam’da Nafaka Var Mı? Nafakanın Süresi Ne Kadardır?
- Kuran’da Ay ve Güneş Mucizesi
- Demirdeki Sır, Kuran ve Teknoloji
- Kuranı Kerim’de Atmosferin Katmanları
- Kuran’da Bing Bang Teorisi
- Kuran’da Teknoloji Ayetleri
- Kuran’da Adı Geçen Peygamberler
- Abbasiler Tarihi Özet
- Kaderle İlgili Hadisler
Youtube Kanalımızı Takip Ediyor Musunuz?
Hz Ali (r.a)’den nakledilen bir rivayete göre;
Her kim bu 7 ayet-i kerimeyi sabah ve akşam okur ise Allah o kişiye zamanın bütün düşmanlarından, hasetçilerinden ve hilelerinden korur. Onun için yapılan tüm tuzaklar yok olur. Allah onu kendi himayesine alır.
Bunun kaynağı nedir nerede yazıyor?
Hoca zaten yukarı da sahih kaynaklarda böyle bir rivayet bulamadık yazmış kardeş.
Bu rivayet tamamen uydurmadır hiç bir kanıtı ve kaynağı yoktur. Hz Ali efendimize atılmış bir iftiradir.
Nereyi araştırdın. Nasıl karar verdin buna. Bizede söyle bizde bakalım. Hepiniz alım olmuşsunuz. İşiniz gücünüz yok sallayıp duruyorsunuz.
Sen neyi araştırdında doğru bir rivayet olduğuna karar verdin. ? Bana sahih kaynağını bul tövbe edeceğim ve senden özür dileyecegim.
İlgili ayetlerin birlikte geçtiği bilinen tek yer Büyük Cevşen / Hizbü’l-Hakaik içerisinde yer alan Şah-ı Nakşibendi’nin “Evrad-ı Bahaiye / Evrad-ı Kudsiye”si içinde bulunmasıdır. Bu evradın sondan 4. sayfasında bu ayetler olduğu gibi geçmektedir.
Bu sahih bir kaynak değildir. Cevşen dediğiniz şey şianın kullandığı uyduruk bir bidattir. Şii kaynaklarında Musâ el-Kâzım – Ca’fer es-Sâdık – Muhammed el-Bâkır – Zeynelâbidîn – Huseyin ve Ali tarîkıyle Peygamber’e isnâd edilir : “ALLAH c.c. Cevşen-i Kebiri dünyayı yaratmadan 50 bin yıl önce arşa yazmıştır. Bu duayı okuyan veya yazılı olarak üzerinde bulunduran kimse, dünyada her türlü beladan, afet, hastalık, yangın ve soygundan korunduğu gibi ALLAH ile kendisi arasında perde kalmaz ve bütün istekleri yerine getirilir. Cevşen-i Kebir ile ALLAH’a münacatta bulunan kimseye, Bedir şehidleri derecesinde 900 bin şehid sevabı verilir. Bu duayı kefeninin üzerine yazan mumin ise azab… Devamı »